Qui Som? Conferències Cursos Carles M. Espinalt Bibliografia Notícies
Text

TRETS BIOGRÀFICS DE NATI MUÑOZ-ESPINALTNATI MUÑOZ–ESPINALT

25 de desembre de 1947, Barcelona

Els seus estudis de Secretariat de Direcció, Sociologia, Psicologia, Literatura amb Joan Triadú a l’escola del CIF, a més d’Idiomes, Grafologia amb Adolf Nanot (deixeble de Carles Muñoz Espinalt i membre de l’Escola Grafològica de Barcelona) Més l’estudi de les diferents cultures del món. Tots aquests coneixements li han fet comprendre profundament i sense banalitzacions la necessitat dels artificis pel ser humà que l’ajuden a remarcar la seva singular manera de veure la vida. I aquests estudis li han permès interpretar sense subterfugis, la Psicoestètica, quan afirma que analitza els artificis que el ser humà necessita per sobreviure i afirmar-se.

Mentre estudiava Psicoestètica amb Carles Muñoz Espinalt va començar a intervenir en els Seminaris i Convencions que s’organitzaven.

El 1974 es casà amb Josep Bullich llavors començà a utilitzar el cognom Bullich per fer més força i equip amb ell per introduir la Psicoestètica a la cuina amb cursos de Psicoestètica aplicada a la gastronomia (vegeu Josep Bullich.cat).

Paral•lelament continuà intervenint en els Cursos i Seminaris de Psicoestètica com especialista en els Tests i amb temes sobre la imatge infantil com: “La importància del cabell per a la infància” i “La despersonalització de la imatge humana des de la infància” amb el temps els seus temes han abarcat un domini de la Psicoestètica.

Presentaciò del llibre "Obra escrita" 1987, en primer terme Isabel Soler, Carles M. Espinalt i Nati Muñoz-Espinalt,
al fons de la sala Jesús Prujà, Francecs Vicens Giralt, M.Rosa Panadès, Ramón Trias Fargas i
Maria García Duch esposa de Muños Espinalt


És coautora dels llibres: “Psicoestética del Líder Político” amb el tema: “La mesa y los líderes políticos” del 1983. De 1984 “La imatge d’un Estat“ amb el tema: “Forma d’identificar-se amb una bandera”. De 1989 el llibre: “Serà el 1992 l’any de la Independència de Catalunya?” amb el tema: “La fe en nosaltres mateixos”.

El 1993 Carles Muñoz Espinalt va morir d’un atac de cor, amb el desconcert d’una mort sobtada com aquesta, al ser l’hereva del seu pare, es va responsabilitzar de la seva obra i es feu càrrec de la direcció de l’aula d’estudis de Psicoestètica i de l’Associació, és llavors quan va tornar a utilitzar el seu cognom afegint-hi un guió i Espinalt per fer ben palès que l’escola Espinaltiana continuava.

Des de llavors fins ara l’Associació no ha parat de fer cada quinze dies un acte amb conferències i presentacions de llibres.

Organitza i imparteix cursos de Psicoestètica.

Com a conferenciant ha donat quasi un centenar de conferències a Ateneus, Associacions culturals, Centres Cívics, Escoles. Ha parlat tant per quinze persones com per tres centenars. (Vegeu Conferències a la carta en aquesta Web.)

Ha editat i reeditat com a Muñoz Espinalt Edicions i també amb col•laboració de Duxelm, onze llibres de Carles Muñoz Espinalt i n’està preparant alguns més. Ha publicat opuscles de les conferències de Carles Muñoz Espinalt.

Està dirigint i recopilant per anar passant tots els vídeos i cassets de conferències de Carles Muñoz Espinalt en els nous formats amb l’ajuda de Josep Batalla i de Ramon Tarragona.

Va col•laborar en un “magazine” de tarda a Ràdio Sabadell un dia a la Setmana durant un any sobre: “Història de la moda”, cada setmana parlava d’una peça... Si afegim presentacions dels llibres reeditats d’intervencions a la ràdio, de tant en tant per parlar de Psicoestètica, té fama, entre els locutors que la coneixen d’amena i bona comunicadora.

 
Ha escrit articles a la revista Tocado de perruqueria i actualment col•labora a la revista Grafoem en l’apartat de Psicoestètica amb altres experts en Psicoestètica que escriuen sobre temes del seu món professional: Xavier Alsina. Vicent Davó, Ramiro Fernández, Josep Batalla, Margarita Bisart i Josep Bullich (vegeu Articles de psicoestètica d’aquesta Web).

Té pensat anar recollint els temes de les seves conferències i articles per fer un llibre.


Nati Muñoz-Espinalt pronunciant a l´Associació, la conferència:
"Carles Muñoz Espinalt i la moda" - 26 de gener del 2015
Cicle sobre l´estudi de tota l´ obra de Carles Muñoz Espinalt


Si esteu encuriosits per aquesta Web de la Psicoestètica continueu mirant els seus apartats. . .